Concerts

Giuseppe Verdi – Concert per a veus i piano

El periodista Marcel Gorgori és l’autor d’aquest innovador format de concert, molt diferent de l’habitual, en què la seva presència a l’escenari  s’alterna amb la dels artistes per anar teixint un espectacle divulgatiu caracteritzat per un constant contacte amb el públic. El fil conductor del programa de concert serà la figura i l’obra de Giuseppe Verdi, autor –entre d’altres- d’algunes de les pàgines més cèlebres del repertori operístic, que tres veus solistes –una soprano, un tenor i un baríton- aniran desgranant acompanyades d’un pianista i en el marc de les explicacions del presentador.

El Trencanous de Txaikovski – Versió ballet de cambra

Amb el propòsit de treure els millors ballets dels grans teatres i acostar-los a emplaçaments més propers al públic, “El Trencanous” de Txaikovski ha estat acuradament arranjat per a ser tocat en format de cambra, és a dir, amb un quartet de flauta i cordes. Així mateix, i amb la finalitat de donar la màxima versatilitat i cohesió a l’obra, alguns dels fragments seran interpretats i ballats en un ordre diferent a l’habitual. Ballarins de primer nivell, músics en directe i una posada en escena dinàmica i plena de llum i color garanteixen un espectacle inoblidable per a tota la família.

Gala lírica

Els amants de la lírica gaudiran de valent amb aquesta selecció d’àries i duets d’òpera i sarsuela que inclou algunes de les partitures més famoses de tots dos gèneres. La proposta que han dissenyat el baríton Àngel Òdena i la soprano Sara Blanch parteix d’un programa musical que alterna Giménez i Nieto, Verdi i Moreno Torroba per convertir el concert en una vetllada inoblidable i una experiència de la qual el públic sortirà, inevitablement, amb el cap farcit de melodies i potser –qui ho sap?- dels records que aquestes els hagin motivat.

Presentadors

Marcel Gorgori, periodista de ràdio i de televisió especialitzat en divulgació, ha creat i presentat diversos programes de referència en l’àmbit de la música, i més concretament de l’òpera. Actualment impulsa el segell Simfonova, a través de la qual crea i presenta des de l’escenari grans concerts d’òpera i de música simfònica per tot el país, caracteritzats per la mateixa vocació divulgativa que guia els seus programes. La darrera temporada, ha omplert més d’una desena de teatres i auditoris d’arreu del país -inclòs el Gran Teatre del Liceu de Barcelona- amb l’espectacle “La rebotiga de l’òpera”.

Juntament amb Roger Alier, professor d’Història de l’Òpera, fundador de la revista “Òpera Actual” i crític musical, han estat realitzadors d’exitosos programes de ràdio i de televisió a Televisió de Catalunya i a Catalunya Música entre els anys 2003 i 2016, com ara “Nit d’arts”, o “Va d’òpera” o “Històries de l’òpera”. L’èxit de les seves propostes els ha dut a escriure diversos llibres, tant conjuntament com per separat.