Giuseppe Verdi – Concert per a veus i piano

El periodista Marcel Gorgori és l’autor d’aquest innovador format de concert, molt diferent de l’habitual, en què la seva presència a l’escenari  s’alterna amb la dels artistes per anar teixint un espectacle divulgatiu caracteritzat per un constant contacte amb el públic. El fil conductor del programa de concert serà la figura i l’obra de Giuseppe Verdi, autor –entre d’altres- d’algunes de les pàgines més cèlebres del repertori operístic, que tres veus solistes -una soprano, un tenor i un baríton- aniran desgranant acompanyades d’un pianista i en el marc de les explicacions del presentador.

Intèrprets

 • Maribel Ortega, soprano
 • Carlos Cosías, tenor
 • Toni Marsol, baríton
 • Josep Buforn, piano

Un espectacle creat i conduït per Marcel Gorgori

Repertori

I PART

 • Va pensiero (Nabucco) piano
 • Anch’io dischiuso un giorno (Nabucco) soprano
 • Cortiggiani, vil razza (Rigoletto) baríton
 • La donna è mobile (Rigoletto) tenor
 • Pura siccome un angelo… Un dì quando le veneri… Ditte alla giovine  (La Traviata) baríton i soprano
 • Amami Alfedo (La Traviata) soprano i tenor
 • Dio che nell’alma infondere (Don Carlo) baríton i tenor

II PART

 • Chi del gitano i giorni abbella (Il Trovatore) piano
 • Vieni t’afretta!… Or tutti sorgete (Macbeth) soprano
 • Oh, figli!… Ah, la paterna mano (Macbeth) tenor
 • Eri tu! (Un ballo in maschera) baríton
 • Ave Maria (Otello) soprano
 • Infida! Qual voce?… Di geloso amor sprezzato(Il Trovatore) tenor, soprano i baríton

Currículums

Maribel Ortega, soprano

Llicenciada en Ciències Químiques, és nascuda a Jerez de la Frontera i diplomada en cant per la Guildhall School of Music and Drama (Londres). Es trasllada a Barcelona i estudia amb E. Tarrés i M. Ruiz al Conservatori Superior de Música del Liceu. Es perfecciona amb C. Sanner, J. Juon i A.L. Chova. Ha guanyat diversos concursos de cant, com el Mirabent i Magrans, Germans Pla, Ciudad de Zamora i Jaume Aragall.

L’any 2005, va debutar com a Abigaille de “Nabucco” i, des de llavors, ha interpretat Norma, Lady Macbeth, Amelia (“Un ballo in maschera”), Leonora (“Il trovatore”), Donna Anna (“Don Giovanni”), Suor Angelica, Mimì (“La bohème”), Tosca i Turandot. En el camp de l’oratori, ha interpretat el Rèquiem, la Missa de la Coronació i Vesperae Solemnes de Confessore KV339 de W.A. Mozart i el Rèquiem de G. Verdi, així com l’Stabat Mater de Pergolesi i la Simfonia número 2 de Mendelssohn.

Ha cantat als principals teatres i auditoris d’Espanya, així com a França, Croàcia, Àustria, Alemanya i Amèrica del Sud.

Carlos Cosías, tenor

Nascut a Barcelona, va guanyar el mateix any la primera edició del certamen Manuel Ausensi, el premi al millor cantant de sarsuela al concurs Operalia de Plácido Domingo i el segon premi del concurso Francesc Viñas. L’any 2015, l’Associació Lírica Espanyola li ha atorgat el premi a la millor veu masculina.

Les seves aptituds i interès pel bel canto romàntic l’han dut a afrontar títols de Donizetti, a més d’haver interpretat nombrosos rols de Mozart i Verdi. Per altra banda, la inquietud per la música espanyola ha fet que protagonitzés títols de sarsuela com “Marina”, “Doña Francisquita” i “Cançó d’amor i de guerra”.

Ha actuat en escenaris com el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, la Maestranza de Sevilla, el Teatro Arriaga de Bilbao, Teatro Gayarre de Pamplona o el Teatro de la Zarzuela de Madrid, a més del Maggio Fiorentino Musicale, el Sao Carlos de Lisboa i el Busan Culture Theatre de Corea del Sud.

Pel que fa als àmbits del concert i el recital, ha debutat al Palau de la Música Catalana, l’Auditorio Príncipe de Asturias d’Oviedo, Auditorio Miguel Delibes de Valladolid, Teatre La Faràndula de Sabadell, Auditorio de Leioa (Biscaia), Auditori Barradas (L’Hospitalet) o el Teatre Principal de Palma de Mallorca i Menorca.

Toni Marsol, baríton

Inicia la seva carrera al Conservatori de Cervera per acabar-la a Barcelona, amb Carmen Bustamante, i obté el Premi d’Honor de Cant al Conservatori Superior de Música del Liceu.

De gran versatilitat, el seu repertori abasta des de l’Edat Mitjana i el Renaixement fins als nostres dies, passant per tots els gèneres (lied, òpera, oratori) i diversos autors, entre els que cal destacar Monteverdi (Vespro, L’Orfeo), Bach (Magnificat, Passió segons Sant Joan, Passió segons Sant Mateu), Händel (Messies), Schumann (Dichterliebe), Schubert (Die schöne Müllerin), Beethoven (Novena Simfonia), Mozart (misses, Rèquiem, Le nozze di Figaro, La flauta màgica, Don Giovanni), Haydn (La creació), Purcell (Dido and Aeneas), Fauré (Rèquiem), Brahms (Un rèquiem alemany), Paisiello, Donizetti, Rossini, Bizet (Carmen), Verdi, Puccini, Orff (Carmina Burana), Britten, etcètera, fins arribar a  compositors actuals com A. Guinovart, J. A. Amargós, M. Vila o C. Santos, entre d´altres, de qui ha estrenat i gravat diverses obres.

Ha treballat amb orquestres com la Simfònica del Vallés, la Filharmonia de Cambra de Barcelona, Barcelona 216, l’Orquestra Barroca Catalana, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, l’Orquestra de Cadaqués, l’Orquestra Simfònica i Cor de Radiotelevisió Espanyola, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, etcètera, i ha col.laborat en diverses ocasions amb la Capella Reial de Catalunya que dirigiex Jordi Savall. La seva activitat concertística l’ha dut a actuar arreu de l’Estat espanyol i a la majoria de països europeus.

Josep Buforn, piano

Nascut a Barcelona, va estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu. Va fer els estudis de piano a The Associated Board of the Royal School of Music (Anglaterra) amb Òscar Boada i al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb Maria Jesús Crespo amb les màximes qualificacions. Ha rebut classes magistrals de Luiz de Moura Sousa, Nina Drath i Nina Svetlanova.

Va guanyar el primer premi del Concurs de Joves Intèrprets de Vilafranca del Penedès i del I Concurs de Piano Ricard Viñes de Lleida. Recentment, ha obtingut el premi al millor pianista acompanyant estatal al Certamen Intercentros de Madrid.

Té una àmplia experiència com a pianista repertorista, acompanyant i en música de cambra. Igualment, ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i amb la Banda Municipal de Barcelona.

Actualment, i dins de la seva faceta com a pianista repertorista, la seva presència és constantment requerida per reconeguts i prestigiosos intèrprets dins l’escena operística a nivell internacional. Així mateix, col.labora amb el Cor del Gran Teatre del Liceu i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i és pianista acompanyant del Cor Jove i de l’Orfeó Català.