El Trencanous de Txaikovski – Versió ballet de cambra

Amb el propòsit de treure els millors ballets dels grans teatres i acostar-los a emplaçaments més propers al públic, “El Trencanous” de Txaikovski ha estat acuradament arranjat per a ser tocat en format de cambra, és a dir, amb un quartet de flauta i cordes. Així mateix, i amb la finalitat de donar la màxima versatilitat i cohesió a l’obra, alguns dels fragments seran interpretats i ballats en un ordre diferent a l’habitual. Ballarins de primer nivell, músics en directe i una posada en escena dinàmica i plena de llum i color garanteixen un espectacle inoblidable per a tota la família.

Intèrprets

 • Ballet de Catalunya
 • Patrícia de No, flauta
 • Joan Espina, violí
 • Miquel Córdoba, viola
 • Peter Schmitt, violoncel

Un espectacle presentat per Marcel Gorgori i Roger Alier

Repertori

 1. Obertura miniatura
 2. Marxa
 3. Petit galop dels nens i parents
 4. Ninots
 5. Variació del pallasso
 6. Dansa dels mirlitons
 7. La xocolata – dansa espanyola
 8. El cafè – dansa àrab
 9. Dansa de la fada Pruna de Sucre
 10. El te – Dansa xinesa
 11. Trepak – Dansa russa
 12. Vals de les flors
 13. Pas a dos
 14. Vals final i apoteosi

Currículums

Ballet de Catalunya

El Ballet de Catalunya neix amb l’objectiu d’omplir un buit que des de fa dècades es reclama al nostre país com és el de disposar d’una companyia de dansa autòctona amb capacitat de representar i identificar a Catalunya com a focus de produccions amb personalitat pròpia i capacitat d’explotar les grans obres clàssiques de tots els temps, a més d’estar sotmesa al corrents més avantguardistes de la dansa internacional.

Amb la constitució d’aquesta nova companyia, basada en la dansa clàssica com a eix i precursora de qualsevol altre tipus de modalitat, i en especial de la neoclàssica i la contemporània, neix per fi una oportunitat perquè el talent del nostre país pugui optar a formar-ne part, i evitar així la fuga constant de joves ballarins catalans i espanyols cap a companyies internacionals.

El Ballet de Catalunya compta amb la presència de grans figures de renom internacional, ballarins, mestres i coreògrafs i amb un programa artístic original i de repertori clàssic, neoclàssic i contemporani que rememora els millors coreògrafs internacionals, sense oblidar els coreògrafs catalans que han fet història. A la vegada, obre les seves portes per afavorir la generació de sinergies entre companyies catalanes emergents o ja reconegudes.

El Ballet de Catalunya és la companyia resident del Centre Cultural de Terrassa, el teatre amb la programació més àmplia dedicada a la dansa a Catalunya. Inaugurat l’any 1980, el Centre Cultural de Terrassa és un equipament que ofereix una àmplia activitat cultural destinada a tots els públics. Acollir la residència i convertir-se en la seu estable del Ballet de Catalunya el consolida com a teatre referent en el sector de la dansa catalana.